Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Megjelent a „Vidékfejlesztési Program 2014-2020 – Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei” című útmutató, mely 2016. május 2-től hatályos. A kézikönyv magába foglalja az ezzel kapcsolatos kommunikáció valamennyi vizuális követelményét. Minden Vidékfejlesztési Programot érintő projekt esetében a VP KTK 2020 arculati előírásait kérjük betartatni.

Felhívjuk a Kedvezményezettek figyelmét, hogy a Vidékfejlesztési Programból támogatott projektek esetében a kommunikációs kötelezettségeket illetően kizárólag jelen dokumentum az irányadó („VP KTK 2020"). Az Irányító Hatóság a kommunikációs kötelezettségek változása esetén közleményben tájékoztatja a Kedvezményezetteket.

A kötelezettség a 2016. május 2. után kötött támogatói okiratra vonatkozik.

A dokumentum a Kedvezményezettek számára minimálisan kötelező kommunikációs tevékenységet, eszközöket írja elő. A fejlesztések finanszírozása az Európai Unió Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapjából (EMVA) történik a Magyar Állam társfinanszírozása mellett.

A tájékoztató táblák feladata a lakosság figyelmének felhívása az adott helyen megvalósuló/megvalósult európai uniós fejlesztés kapcsán, amely biztosítja a források átlátható felhasználását. Ezért fontos, hogy a táblákat jól látható helyen, olvasható távolságba helyezzék ki a Kedvezményezettek. Amennyiben a támogatás több megvalósítási helyszínre is kiterjed, elegendő egy tábla kihelyezése az egyik megvalósítási helyszínen a teljes projektre vonatkozó adatok feltüntetésével.

A tájékoztatással kapcsolatos dokumentumok az alábbi linkről érhetőek el:

https://www.palyazat.gov.hu/elrhet-a-kedvezmnyezettek-tjkoztatsi-ktelezettsgei-cm-tmutat-a-vidkfejlesztsi-program-vonatkozsban

 

LEADER

 

Felső-Szabolcsi Videékfejlesztési Közhasznú Egyesület

 

Széchenyi 2020