LEADER Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyeület Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EUROPA - European Comission
Kezdőlap arrow Hírek
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Kezdőlap
LEADER 2013
LEADER 2013 - HÍREK
ARCULATI KÉZIKÖNYV
Elnöki köszöntő
Rólunk
Stratégiánk
Hírek
Eseménynaptár
Dokumentumtár
Sajtószoba
Galéria
Elérhetőség
HVS véleményezése
Keresés





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek
Karácsonyi üdvözlet Nyomtatás
2014. december 18. csütörtök 09:23
Karácsonyi üdvözlet
 
Hamarosan indul a 2014-20-as időszak stratégia-tervezése Nyomtatás
2014. december 15. hétfő 08:14
A 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban kiemelt cél többek között a vidék munkahelymegtartó képességének erősítése, a kis és közepes méretű gazdaságok támogatása, a kertészethez, állattenyésztéshez hasonló munkaigényes ágazatok fejlesztése.

LEADER típusú fejlesztésekre a vidékfejlesztési forrás 5%-a lett elkülönítve. A fejlesztési forrás felhasználásának alapját megteremtve, a Felső-Szabolcsi Leader közösségnél hamarosan elindul a 2014-2020 EU-s időszakra vonatkozó stratégia tervezése. A pontos tervezési keretek meghatározása az EU szakbizottságai általi jóváhagyásra vár Brüsszelben, mely folyamat már a végéhez közeleg. Tapasztalatból ismert az előző 2007-2013 tervezési ciklus alapján, hogy a térségünk fejlesztéséhez szükséges, és a megalkotásra kerülő térségi fejlesztési stratégia alapjául szolgáló projektötlet begyűjtésére kevés idő szokott rendelkezésre állni. Jelenleg sem ismert a projektötletek begyűjtésének ideje, folyamata.

Javasoljuk azonban, hogy az önkormányzatok, egyházak, vállalkozók, civilek fejlesztési elképzeléseiket gyűjtsék össze, jegyezzék le, azon okból, ha oda kerül a sor, rövid határidőn belül eljuttathassák szervezetünkhöz annak érdekében, hogy a Helyi Stratégiánk szerves része lehessen, ezáltal a pályázati kiírások támogatott céljai között legyenek.
 
Az Év Fiatalbarát Önkormányzata és Vállalata pályázat Nyomtatás
2014. november 07. péntek 10:33
Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) pályázatot hirdet a Vidékünk Jövője Program keretében.
 
A program céljai között szerepel a vidékről történő elvándorlás megállítása, a fiatalok számára a helyben maradásra és a tanulmányok után a hazatérésre ösztönző feltételek kialakítása, valamint a képzett, világlátott fiatalok vidékre költözésének segítése. Az akció kiemelt célja az is, hogy a vidéki élet meghatározó szereplőit bevonjuk, ezért a vidéki önkormányzatok és vállalkozások számára olyan versenyt került meghirdetésre, amelyben megmutathatják, ők milyen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a fiatalokat segítsék a vidéken való boldogulásban.
 
A pályázat települési önkormányzatok, valamint vállalkozások részére került kiírásra.
 
A pályázati felhívás és a felkérő levelek letölthetőek honlapunk dokumentumtárából, a pályázat feltételei és a pályázat beadása a következő linken érhető el:
 
 
Megjelentek az első Széchenyi 2020 pályázatok! Nyomtatás
2014. október 16. csütörtök 08:24
Széchenyi 2020
 
Ezúton tájékoztatjuk a mikro- kis- és középvállalkozókat, illetve a vállalkozóvá válni szándékozó fiatalokat, hogy a 2007-2013-as programozási időszak "Mikrovállalkozások fejlesztése és létrehozása" támogatás jogcíme nem kerül meghirdetésre a 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Program keretében. Így a vidéki vállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül tudnak fejlesztési forrásokhoz jutni!
 
 
A pályázati kiírások és dokumentációk elérhetőek az alábbi linkeken:
 
Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése: http://palyazat.gov.hu/doc/4387
 
Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása: http://palyazat.gov.hu/doc/4386
 
Akkreditált Falusi vendéglátó képzés Nyomtatás
2014. szeptember 22. hétfő 10:01

Falusi turizmusFalusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

 



                                            

 

 

 

A FALUSI ÉS AGROTURIZMUS ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Akkreditált Falusi vendéglátó képzést indít

 

A képzés célja : szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.

A jelentkezési lap letölthető a FATOSZ internetes szakmai  oldaláról:
http://www.fatosz.eu/falusi+vendeglato+kepzes/falusi+vendeglato+kepzes.html

A kitöltött jelentkezési lapot az alábbi e-mail címre kérjük visszaküldeni
2014. szeptember 30 –ig :          Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő  falusi vendéglátók , ÚMVP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető  magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

A képzés tervezett  helyszínei  Október végétől  :
•    Eger
•    Győr
•    Báránd - Szarvas
•    Budapest
•    Pécs


A képzés várható időtartama: 60 óra 3 x 2 alkalom (egymást követő pénteki és szombati napokon vagy hallgatói igények alapján egymást követő szombati és vasárnapi napokon ) , 09-17 h között.
A képzés formája:  Hétvégi előadások és gyakorlati foglalkozások

A képzés központi  koordinálja:  
FATOSZ központi  információs irodája 1077. Budapest, Király u.93.

A képzésre való jelentkezés módja:
A mellékletben található jelentkezési lap kitöltését követően , e-mailben való megküldése az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Bizonyítvány:
A hallgatók az akkreditált  képzés végén tanúsítványt t kapnak, amelyet különböző vidékfejlesztési  pályázatoknál, a támogatásokat nyertek számára előírt képzettségnek elfogadnak.


Tematika:
I.    Gazdálkodási Ismeretek (vállalkozási, adózási, jogi ismeretek)

III. Szabadidős tevékenységek szervezése ( felnőtt és gyermek programok szervezése, csomagajánlatok készítése, örökségturizmus, kulturális turizmus, hagyományőrzés)

II.    Környezet kialakítása modul    
(a szálláshely berendezése, szálláshely üzemeltetési engedély, védjegy rendszer, szakosodás)
IV. Vendégház és szolgáltatásainak higiéniai előírásai ( vendégház működtetésének higiéniás feltételei, helyi termékek megjelenése a vendégasztalon

V.    Kommunikáció-marketing( vendéggel való kapcsolattartás, konfliktus kezelése, helyi  és térségi közösségépítés, internetes ( on-line)  megjelenés, fogyasztóvédelem, )

+  1 Jó gyakorlat bemutatása, mintagazdaságba való ellátogatás

Oktatók:   Szakirányú felsőfokú végzettséggel  rendelkező oktatók és  sikeres vállalkozást működtető, gyakorlott falusi vendéglátók.
Hallgatói létszám:    Minimum 20 fő 
Ezen hallgatói létszám alatt nem indítjuk el az adott helyszínen a képzést, azt újra meghirdetjük.

A képzés költségei : 50.000 Ft + 10.000 Ft regisztrációs díj + 10.000 Ft  vizsgadíj, amelyről  a hallgatók számlát kapnak.

A FATOSZ tagszervezeteinek tagjai kedvezményesen veheti igénybe a képzést: 40.000Ft+ 10.000Ft regisztrációs díj + 10.000Ft vizsgadíj

A díj befizetése: A jelentkezés elfogadásának visszaigazolását  követően , az 1 óra megkezdése előtt  a regisztrációs díjat , míg a képzés díját a képzés végéig kell megfizetni ( átutalni ) a FATOSZ bankszámlájára : Budapest Bank 10103173-40063023-00000002

A  képzési díjon felül a hallgatókat terhelő költségek:
- A szállás , utazás és az étkezés költsége

A FATOSZ  által biztosított :  nyomtatott tananyag,  előadások CD-n.


Budapest, 2014. 09.01.



Dr.Csizmadia László sk.
FATOSZ Elnöke

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 21 - 25 / 163
Megvalósult fejlesztések
Működési költségek
LEADER rendezvények
"Tanulmány 24 felső-szabolcsi település (LEADER közösség) autonóm energia ellátására, a megújuló energiák felhasználására" c. tanulmány letöltehtő innen!
 
"A záhonyi térség különleges gazdasági övezete komplex gazdaságfejlesztési programjának összehangolása a térség ÚMVP III. és IV. tengelyes intézkedéseivel." c. tanulmány letölthető innen!
 
« < Április 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
« < Május 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Amennyiben kíváncsi híreinkre, aktualitásainkra, neve és email címe megadásával iratkozzon fel Hírlevelünkre!



Copyright 2008 Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Minden jog fenntartva.
Design by VarhegyiWeb