LEADER Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyeület Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EUROPA - European Comission
Kezdőlap arrow Hírek
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Kezdőlap
LEADER 2013
LEADER 2013 - HÍREK
ARCULATI KÉZIKÖNYV
Elnöki köszöntő
Rólunk
Stratégiánk
Hírek
Eseménynaptár
Dokumentumtár
Sajtószoba
Galéria
Elérhetőség
HVS véleményezése
Keresés





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek
Megjelent a pályázati felhívás! Nyomtatás
2012. május 15. kedd 07:28
Megjelent a Vidékfejlesztési Minisztérium 47/2012 (V.11.) rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
 
A támogatás mértéke a hátrányos helyzetű területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 65%-a, de legfeljebb 30 000 000 Ft. Az egyéb területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 60%-a, de legfeljebb 30 000 000 Ft.
 
Támogatás igénybevételére jogosult a működő mikrovállalkozás, az induló mikrovállalkozás, a természetes személy, aki vállalja, hogy a támogatás megítélését követően az első kifizetési kérelem benyújtásának időpontjáig egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát.
 
A támogatási kérelmet postai úton 2012. június 1. és június 30. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett a beruházás helye szerinti illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához.
 
 
 
Megújul a Pátrohai Református Templom Nyomtatás
2012. április 05. csütörtök 13:22
A Pátrohai Református Egyházközség temploma, mint egy bástya, úgy áll 200 év óta. Ez a templom a miénk, reformátusoké, itt élőké, kezdte beszédét Koncz Imre a Református Egyházközség lelkésze. Szeretnénk visszaadni méltóságát, visszaadni békességet nyújtó légkörét, ahol meg lehet pihenni, ahol tisztán hangzik az Ige, ahol az emberek választ kapnak nehéz kérdéseikre. Örömömre szolgál elmondani, hogy új időszámítás kezdődik a Pátrohai Református Egyházközség életében. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, a Pátrohai Református Egyházközség, „vidéki örökség megőrzése” keretében nyert pályázatot. És ha a magunk erejéből nem, de legalább pályázati pénzeszközök bevonásával teljesen megújul templomunk. A „Pátrohai Református templom komplex felújítására”, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 34.956.058 forint.

Ebből az összegből a torony és a templomtest rekonstrukciója, parkosítás és akadálymentesítés valósul meg.  A felújítási munkálatokat az RSZ Pátroha Konzorcium (Rózsaép Kft. és Szakács és Társai Kft.) közösen nyerte el. A kivitelezés várható befejezése 2012.05.31.

A legfontosabb, hogy a padokat megtöltsék a jólelkű, áldozatkész, hittel és reménységgel élő tagok, hangzott el zárásként a sajtótájékoztatón.

Kedvezményezett: Pátrohai Református Egyházközség

Projekt megnevezése: „Pátrohai Református Templom komplex felújítása”

Regisztrációs száma: MVH 1004320984

Kivitelező: RSZ Pátroha Konzorcium (Rózsaép Kft. és Szakács és Társai Kft.)

Műszaki ellenőr: Szatmári István
 
Ügyfélfogadás 2012. március 24-én Nyomtatás
2012. március 23. péntek 09:05

 Tisztelt Ügyfeleink!

A Felső-Szabolcsi Helyi Akciócsoport munkatársai 2012. március 24-én, szombaton  telefonos ügyfélszolgálatot tartanak.

Telefonszám: 30/828-4899

 

Megértésüket köszönjük!

 
EGYSÉGES ARCULAT A FELSŐ-SZABOLCSI LEADER TELEPÜLÉSEIN Nyomtatás
2012. március 02. péntek 15:26
A Felső-Szabolcsi LEADER 24 települését együttesen érintő a „kistérséget egységesen megjelenítő arculat kialakítása” című Leader projekt első üteme valósult meg a Dombrád és Térsége Kossuth egylet közreműködésével.
 
Az egységes arculat megvalósulását szolgálja 264 db térelem kihelyezése a településeken, többek közt irányjelölő, térképes, épület, táj, reklám, hirdető táblák, továbbá padok és hulladékgyűjtő edényeztek. A szép rendezett környezett és az összetartozás érzetét keltve.
 
Kihelyezett eszközöket egységessé teszi a Bodrog László jelkép kutató által megálmodott szimbólum. Ez a kép, mely a Felső-Szabolcsi Helyi Akciócsoport egységes térségi arculati jelképe, egy stilizált növényt ábrázol. A szétterülő barna kacsok, a biztos alapot, a múltat, a földet szimbolizálják. Az indák közül tör elő a zsenge zöld levél, a jelen megtestesítője. Ugyanakkor ezek a levelek védik a jövő, az új élet ígéretét hordozó piros virágbimbót.
 
Bodrog László felismerte, hogy egy olyan térségnek kellett jelvényt terveznie, amely térséggel kapcsolatban, az ország szerencsésebb vidékein élő emberek többségének sajnos csak a negatív dolgok jutnak eszükbe. Tehát a szokásos, egy emblémával kapcsolatban felmerülő igények mellett megjelent az a szempont is, hogy valami újat, többet is mondjon a mi közvetlen környezetünkről.
 
„Ez a jelkép legyen arra hivatott, hogy segítse településeink összefogását, megerősödését és az itt élő emberek boldogulását!”
 
Az arculati program tovább folytatódik! Újabb pályázat került benyújtásra a Fényeslitkei Egészség és Családvédő Egyesület közreműködésével a Felső-Szabolcsi Leader szervezetéhez. A kivitelezés várhatóan a nyár folyamán megtörténik. A II. ütemben Ajak, Fényeslitke, Komoró Záhony, Győröcske települések kerülnek felöltöztetésre a kihelyezett arculati elemek kihelyezése által.

 
Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra! Nyomtatás
2012. február 10. péntek 10:07
Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác Program (ÚMVP) keretében a 2007-2013-as programozási időszakban agrártámogatásokban részesültek. A kötelezettség kiterjed minden, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatott Ügyfelünkre és az csak elektronikusan teljesíthető.

Az idei évben egyszerűsödött az adatszolgáltatási felület. Az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében jelentősen lecsökkent a megválaszolandó kérdések száma, továbbá több jogcím esetében az Ügyfeleknek nem kell adatszolgáltatást benyújtaniuk, mert az adatok más adatforrásokból kerülnek beszerzésre.

Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 30%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek beadási ütemét, ám annak a mintegy 19 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületen megjelenő űrlapot, már csak néhány napjuk maradt erre.

Az e-monitoring benyújtása összesen 28 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is. A meghatalmazás, technikai közreműködés kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes. Amennyiben valaki elveszítette, vagy elfelejtette a jelszót, a „G946" nyomtatvány kitöltésével, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.

A monitoring adatszolgáltatás kitöltését kitöltési útmutatók és segédletek támogatják, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.

A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 71 - 75 / 163
Megvalósult fejlesztések
Működési költségek
LEADER rendezvények
"Tanulmány 24 felső-szabolcsi település (LEADER közösség) autonóm energia ellátására, a megújuló energiák felhasználására" c. tanulmány letöltehtő innen!
 
"A záhonyi térség különleges gazdasági övezete komplex gazdaságfejlesztési programjának összehangolása a térség ÚMVP III. és IV. tengelyes intézkedéseivel." c. tanulmány letölthető innen!
 
« < Május 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
« < Június 2024
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Amennyiben kíváncsi híreinkre, aktualitásainkra, neve és email címe megadásával iratkozzon fel Hírlevelünkre!



Copyright 2008 Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Minden jog fenntartva.
Design by VarhegyiWeb