LEADER Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyeület Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EUROPA - European Comission
Kezdőlap arrow Megvalósult fejlesztések
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Kezdőlap
LEADER 2013
LEADER 2013 - HÍREK
ARCULATI KÉZIKÖNYV
Elnöki köszöntő
Rólunk
Stratégiánk
Hírek
Eseménynaptár
Dokumentumtár
Sajtószoba
Galéria
Elérhetőség
HVS véleményezése
Keresés





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kövessen minket a Facebook-on!
Megvalósult fejlesztések
Gyermek- és ifjúsági szálláshelyek Tuzséron Nyomtatás

Tuzsér Nagyközség Önkormányzata az ÚMVP III. tengely turisztikai tevékenységek ösztönzése 2013. évi kiírása keretében 19 597 999 Ft támogatást nyert.

E támogatás keretében az önkormányzat a Lónyay-kastély oldal-épületében egy 30 férőhelyes gyermek- és ifjúsági szállót alakított ki. Néhány közfal átépítésével kialakításra kerültek az új szobák, mosdók és WC-k, zuhanyzók, valamint egy közös helyiség is, amelyben egy kis konyha is helyet kapott. Minden helyiség új padlóburkolattal és falburkolattal lett ellátva.

A projekt azért vált szükségesség és hasznossá, mert a nyári időszakban folyamatosan szerveznek ide gyerektáborokat és egyéb rendezvényeket is.

 

 
Megújult bolt Ajakon Nyomtatás

Takács Ferenc, ajaki egyéni vállalkozó vegyes boltot üzemeltet a kisvárosban. Ennek az üzlethelyiségnek a felújítására került sor az ÚMVP III. tengely IV. körének mikrovállalkozások fejlesztése intézkedése keretében, 6 070 844 Ft támogatásból.

Az épület acélvázas kialakítású. Erre az acél vázra cement kötésű forgácslap került elhelyezésre. A forgácslap felülete egyszerű mázolást kapott. Az utcafronti homlokzat végig üvegből készült. Az üveg egyrétegű a mai kor követelményeit messze nem elégítette ki. Nyáron a nagy üvegfelület túlzottan felmelegítette a helységet, így jelentős többletenergia fogyasztás lépett fel a hűtők miatt. Az épület belső válaszfalai szintén forgácslapból készültek. Az ajtók szintén nem feleltek meg a mai előírásoknak, nehezen záródtak, nem szigeteltek. Ezek alapján a külső falakat szigetelték, a nyílászárókat lecserélték, a használaton kívüli raktárból két kisebb üzlethelyiséget alakítottak ki.

 

 
Kávécsomagoló gép beszerzése a Bonita-Coffee Kft.-nél Nyomtatás

A Bonita-Coffee Kft. egy kávé importtal, pörköléssel, csomagolással és értékesítéssel foglalkozó vállalkozás, amely 14 980 000 Ft összegű támogatást kapott a LEADER 2013. évi kiírása keretében.
 
A támogatásból egy új kávécsomagoló gépet szereztek be, növelve ezzel a kapacitásukat, mivel a már meglévő gép 5 csomag kávét készített el percenként, az új gép azonban 25 db 200 grammos kávécsomag elkészítésére is képes. A beruházás révén 4 új munkahelyet is teremtettek a térségben.

 

 
Lovas turisztikai szolgáltatás fejlesztése az AMEKO Kkt.-nél Nyomtatás

Az AMEKO Kkt. Dögében fejlesztette lovas turisztikai szolgáltatásait az ÚMVP III. tengely turisztikai tevékenységek ösztönzése 2013. évi kiírása keretében, amelyre 21 962 921 Ft támogatást kaptak.

A projekt keretében új lovagló pályát alakítottak ki, amelyet két oldalról korlátokkal kerítettek el, emellett a pálya kialakításához kapcsolódó földmunkák eredményeként egy a pálya által körülvett tó is kialakításra került. Mindemellett parkolókat alakítottak ki, valamint a parkolók és a pálya között utat is építettek.

Azóta ezen a pályán rendezték meg, 2015 nyarán a Szabolcsi Vágta nevű rendezvényt is, amely a Nemzeti Vágta előfutama volt.

 

 
Megújult a Közösségi Ház Záhonyban Nyomtatás

Záhony Város Önkormányzata a LEADER 2013. évi kiírása keretében 23 539 412 Ft támogatást nyert közösségi házának felújítására, valamint környezetének rendbetételére.

Az épület a város fő utcáján, központi helyen helyezkedik el és már csak külleme miatt is időszerű volt a felújítása. Az épületet több civil szervezet is használja, az ő tevékenységük megkönnyítése érdekében történt a beruházás.

Megújult a tetőszerkezet, megtörtént a nyílászárók cseréje, a külső homlokzat hőszigetelést kapott. Megtörtént a falak belső festése, a mennyezetet gipszkartonnal burkolták, az épület födémszigetelését is megoldották. Az épületben a két vizesblokk teljes körű felújítására is sor került, illetve az elektromos hálózatot is teljes mértékben kicserélték.

Az épület környezetének rendezése is a pályázat része volt. Ez magában foglalta a járda felújítását, illetve az épület mögötti zöld területen egy olyan parkot alakítottak ki, ahol idősebb és fiatalabb korosztály képviselői egyaránt jól érezhetik magukat. Ennek érdekében sakkasztalokat, ping-pong és csocsó-asztalokat és kültéri erőnléti és cardio-gépeket helyeztek el.

A LEADER 2013. évi kiírása keretében, Gégény Sándor egyéni vállalkozó 20 millió Ft támogatást nyert arra, hogy felújítsa a Tisza partján található kemping-épületet Dombrádon. Az épület korszerűsítése már szükséges volt.

 

 

 
Megújult az Ajak SE sportöltözője Nyomtatás

A LEADER 2013. évi kiírása keretében az Ajaki Sportegyesület 5 702 358 Ft támogatást nyert arra, hogy felújítsa öltözőjének épületét.


Az Ajak, József Attila úton lévő épület már igen elavult állapotban volt, így szükségessé vált felújítása. Az elnyert támogatásból hőszigetelt nyílászárókra cserélték a régieket, a belső ajtókat kicserélték, a cserékből adódó és egyéb vakolathibákat javították, a mennyezet gipszkartonozása is megtörtént. A zuhanyzók és WC-k új burkolatot kaptak. Az épület külső homlokzat-szigetelése és nemes vakolattal való burkolása is megtörtént. A lábazati vakolat is felújításra került, valamint a padlásfödémre 16 cm vastag üveggyapot hőszigetelést helyeztek el. Az elkorhadt tetőlécek helyére újakat raktak és a tetőhéjazatot teljesen lecserélték. Ezután új függő-ereszcsatorna és lefolyócső került felszerelésre.

 

 
Megújult a kemping épülete a dombrádi Tisza-parton Nyomtatás

A LEADER 2013. évi kiírása keretében, Gégény Sándor egyéni vállalkozó 20 millió Ft támogatást nyert arra, hogy felújítsa a Tisza partján található kemping-épületet Dombrádon. Az épület korszerűsítése már szükséges volt.

A földszint + emeletes, összesen 248,26 m2 alapterületű építmény földszinti része szerkezetileg megfelelő volt, így ott a nyílászárók cseréjét, a burkolatok cseréjét és a belső festést végezték el. Az emeleti rész váz- és tetőszerkezete, valamint bádogos szerkezete szintén jó állapotú volt, a belső szerkezeti elemeket cserélték új aljzattal és új vizes blokkok kialakításával. Az eredeti 12 db kétágyas szoba és a közös vizesblokk helyett így 6 db kétágyas és 4 db egyágyas, saját vizesblokkal ellátott szoba került kialakításra.

Az egész épületben új fűtési, víz- és elektromos rendszer került kiépítésre és a teljes külső hőszigetelés is megtörtént.

 

 
Gyümölcsléüzem kezdte meg működését Fényeslitkén Nyomtatás
A LEADER 2013. évi kiírása, „Helyi termékek piacra jutásának támogatása” intézkedés keretében, Sima Tibor egyéni vállalkozó 17 850 721,- Ft támogatást nyert egy korszerű gyümölcslé üzem megvalósítására. A projekt a következő elemekből állt:
Egy már meglévő épületet újított fel, illetve egy 64,68 m2 alapterületű új épületet is épített a meglévőhöz. Gyümölcslégyártó gépsor beszerzésére is sor került, a hozzá szükséges eszközökkel, ú.m.: gyümölcsmosó, csomagprés gyümölcsdarálóval, elektromos pasztőröző, üvegtöltő adapter, lé szivattyú, csöves rosta, 100 literes légyűjtő-tartály és szivattyú.
 
 
Megújult a Záhonyi Görögkatolikus Templom Nyomtatás
Kocsis Fülöp püspök atya vezetésével hálaadó Szent Liturgián köszönte meg a Záhonyi Görögkatolikus Egyházközség a Mindenhatónak az elmúlt 20 esztendőt. Azt, hogy épült egy templom, ahol saját rítusunknak megfelelően tudunk imádkozni, végezni szertartásainkat. A templom is megújult a Leader egyesület és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap támogatásával (1622347702 sz. határozat): a régi lépcsők elbontásra kerültek és újak épültek, előtetők készültek az ajtók fölé és a rámpa kialakításával a templom akadálymentes megközelítése is biztosítva van.
 
Püspök atya prédikációjában kitért arra, hogy közösségünk akkor lesz még erősebb, ha védőszentünk, Keresztelő Szent János útmutatását követi és a bűnbánat útján fog járni. A Szent Liturgia után a Főnix kórus adott egy rövid koncertet, majd Püspök Atya megnyitotta az altemploban lévő kiállítást, mely a templom és a közösségünk 20 éves történetét dolgozza fel. A kiállítás a szertartások előtt és után megtekinthető az altemplomban. A közös ünneplés agapéval zárult.
 
 
 
 
Táborozhatnak a gyerekek a Ricsikai erdőben Nyomtatás
Az ÚMVP IV. tengelyének I. körében nyert támogatást a Tornyospálca Községért Közalapítvány 5.980.295 Ft összegben, hogy a Ricsikai erdőben található, gyerekek táboroztatására szolgáló ifjúsági szálláshelyet felújítsa.
 
A 30 fő befogadására alkalmas épület már műszakilag elavult volt, felújításra szorult. Mivel a fűtés sem volt megoldott az épületben, így az csak a nyári szezonban volt használható. A támogatásból megvalósult az épület belső festése, burkolása, a nyílászárók cseréje és elektromos radiátorok elhelyezése. Kialakításra és felújításra került 2-2 férfi és női zuhanyzó, wc, 1-1 kézmosó a régi vizesblokkok helyén. A fejlesztés eredményeként az ifjúsági szálláshely a téli szezonban is használható.

 
 
 
 
Megújuló energia projekt a Főnix Campingben Nyomtatás
A Főnix-Camping Szolgáltató Bt. a LEADER 2013. évi kiírása keretében, Megújúló enengia c. pályázata megvalósítására netto 4.961.215 Ft támogatást kapott. A projekt keretében a kemping szállás-szolgáltatásának korszerűsítésére került sor szigeteléssel, illetve a kemping engergiaellátását bíztosító 24 db webel solar tipusu 6 kw teljesítményű napelem került felszerelése.
 
4 db 2 szintes faház szigetelése a szállások 52 %-át fedik le. A napelemek a nyári hónapokban a térvilágítás és az egyéb elektromos berendezések felvételét optimalizálja. A szigetelés és a megújuló energia  hasznosításának köszönhetően a szezon kibővült, a tavaszi és az őszi iskolai csoportokat, szálló vendégeket is tudja fogadni a kemping.
 
Ezen fejlesztéseknek köszönhetően nő a Főnix Camping bevétele, bővül a profilja, gazdaságosabbá, versenyképesebbé válik a vállalkozás.
 
 
 
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 15 / 45
Megvalósult fejlesztések
Működési költségek
LEADER rendezvények
"Tanulmány 24 felső-szabolcsi település (LEADER közösség) autonóm energia ellátására, a megújuló energiák felhasználására" c. tanulmány letöltehtő innen!
 
"A záhonyi térség különleges gazdasági övezete komplex gazdaságfejlesztési programjának összehangolása a térség ÚMVP III. és IV. tengelyes intézkedéseivel." c. tanulmány letölthető innen!
 
« < Április 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
« < Május 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Amennyiben kíváncsi híreinkre, aktualitásainkra, neve és email címe megadásával iratkozzon fel Hírlevelünkre!



Copyright 2008 Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Minden jog fenntartva.
Design by VarhegyiWeb