LEADER Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyeület Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EUROPA - European Comission
Kezdőlap arrow Megvalósult fejlesztések
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Kezdőlap
LEADER 2013
LEADER 2013 - HÍREK
ARCULATI KÉZIKÖNYV
Elnöki köszöntő
Rólunk
Stratégiánk
Hírek
Eseménynaptár
Dokumentumtár
Sajtószoba
Galéria
Elérhetőség
HVS véleményezése
Keresés





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kövessen minket a Facebook-on!
Megvalósult fejlesztések
I. Hagyományőrző Népzenei Fesztivál Komorón Nyomtatás

Komoró Község Önkormányzata 1.588.748 Ft támogatást nyert az ÚMVP LEADER 2013. évi kiírása keretében, amelynek keretében 2014. július 26-án megrendezésre került az I. Hagyományőrző Népzenei Fesztivál a településen.

A program hagyományos kézi aratással indult, marokszedéssel. A falu apraja, nagyja betekintést nyerhetett e tevékenység folyamatába. 10 órától megnyitotta „kapuit” a játszóház, a kézműves foglalkoztató, a gyerekek nagy örömére. Aki kérte, az csillámtetoválást vagy arcfestést is kaphatott.

Az ünnepi megnyitóra 15 órakor került sor, melyet kulturális műsorok követtek. Fellépett a Komorói Asszonykórus, az Együtt Egymásért Nyugdíjasklub és a Boróka Éneklő Csoport. Este V-Zoy szórakoztatta a közönséget, majd fellépett a Keleti Front zenekar. A sztárvendég Homonyik Sándor volt. A rendezvényt utcabál zárta, kifulladásig.

 

 
Falunap Tiszaszentmártonban Nyomtatás

Tiszaszentmárton Község Önkormányzata 2014. augusztus 9-én tartotta meg falunapi rendezvényét, amelyre 2.000.000 Ft támogatást nyert az ÚMVP LEADER 2013. évi kiírása keretében.

A főzőverseny már reggel 07:30-kor elkezdődött, „Középkori étkek – mai köntösben” címmel. Megrendezték a „Tiszaszentmárton sütije – 2014” versenyt, amelyre bárki benevezhette remekművét. A rendezvény kísérő programjai is 10 órától indultak: ugráló vár, kirakodó vásár és vendéglátósok.

12 órától jó ebédhez szólt a nóta. A rendezvény hivatalos megnyitására 13:30-kor került sor, amelyet a helyi óvodások, iskolások és amatőr művészeti csoportok műsorai követtek.

A Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia óriásbábos gyermekműsora nagy sikert aratott. Ezt követően a sütemény- és főzőverseny eredményhirdetéseire került sor.

15 órától örökzöld slágerekre szórakozhatott a közönség, Újvári Marika előadásában. Őt követte a kárpátaljai vendégek műsora, majd következett a Házibuli Attilával. Késő délután a 4 for Dance táncegyüttes szórakoztatta a nézőket, majd a sztárvendég, Bódi Csabi következett műsorával.

Este 8 órától indult az utcabál Szabó Imre zenésszel, a napzárta 23 órakor volt.

 

 
Megvalósult a Gyüre-Car Bt. műhelyének energia hatékony fejlesztése Nyomtatás

A Gyüre-Car Bt. a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretén belül 4.989.342,- forint támogatásban részesült. A fejlesztés során az autókarosszéria javító és fényező műhely energia hatékony fejlesztése valósult meg.

A projekt keretén belül 6 db CF-TZ 58-1800-30 vákuumcsöves kollektor rendszer és egy Vigas 40 LC faelgázosító kazán került beépítésre, valamint megvalósult a műhely födém, illetve homlokzati hőszigetelése, új műanyag nyílászárókkal. A meglévő hullámpala tetőfedés elbontásra került, és a helyére új trapézlemez tető került kiépítésre.

A műhely fejlesztésével diszkrétebb környezetben, energiahatékonyabb módon tudunk ügyfeleink rendelkezésére állni.


A beruházást bemutató rendezvény emlékeztetője, itt elérhető.

 


 
Ladányi Nap  Hagyományőrző nap Mezőladányban Nyomtatás

A mezőladányi Nyírség-Híd Nonprofit Kft. 669.998 Ft támogatást nyert az ÚMVP LEADER 2013. évi kiírása keretében, amelynek keretében 2014. június 28-án került megrendezésre a „Ladányi Nap” elnevezésű hagyományőrző nap.

A rendezvény a kézművesek kirakodásával kezdődött 9 órától. 10 órától már a gyerekek is birtokba vehették a népi gyermekjátékokat és póni vontatta kocsikázásra is volt lehetőség. Közben több bográcsban is tájjellegű ételek főttek.

A rendezvény hivatalos megnyitója 14 órakor történt meg, amelyet hagyományőrző kulturális programok követtek: kisvárdai mazsorett csoport, Kékcsei Asszonykórus, Tornyospálcai Asszonykórus, Dombrádi Forgószél Néptánccsoport, Mezőladányi Pengető Citeraegyüttes. Este 6 órától az 5 Pont Együttes szórakoztatta a közönséget, majd Szirota Jennifer előadását hallhatta a nagyérdemű. Végül a napot utcabál zárta.

 


 
Falunap a Gyermeknap jegyében Újdombrádon Nyomtatás

Újdombrád Község Önkormányzata 1.980.000 Ft támogatást nyert az ÚMVP LEADER 2013. évi kiírása keretében, amelynek keretében 2014. június 14-én került megrendezésre a „Falunap a Gyermeknap jegyében” rendezvény.

A programot zenés ébresztő nyitotta, majd 9 órától elkezdődtek az egészségügyi szűrővizsgálatok a faluházban. Délután bábszínház várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, majd ifj. Lábos Ferenc freestyle bemutatója örvendeztette meg a közönséget. 17:00 órától 18:30-ig a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep, majd Varga Tamás bűvész szórakoztatta a jelenlévőket. 19:00 órától tartotta meg köszöntőjét Kállai András polgármester, majd Dégi Zoltán és barátai retro egyvelegére mulathatott a közönség. 20:00 órától lépett fel a Desperado együttes, majd a Partner Duó zenélt, kifulladásig.

A színes programok mellett egész nap látogatható volt a mesterségek utcája, voltak labdarúgó mérkőzések, bográcsozás, kreatív óriás játékok, arcfestés, ugrálóvárak, póni lovaglás, lufihajtogató bohóc és nép játékok bajnoksága. Aki ide ellátogatott, igazán jól szórakozhatott!

 


 
Játszóterek újultak meg Tornyospálcán Nyomtatás

Tornyospálca településen található játszóteret már évek óta használták a gyerekek, ez idő alatt elavultak a játékok és már nem nyújtottak olyan magas színvonalú élvezeti élményt. Az új minőségi szabványoknak sem feleltek már meg.

Ezért pályázta meg az önkormányzat, hogy az ÚMVP III. tengely falumegújításra és –fejlesztésre igénybe vehető támogatásból felújítsa a játszótereket, amelynek összege 21.900.752 Ft volt. A gyermekek számának növekedése is indokolta az új játszóterek kialakítását. A meglévő játékokat elbontották és új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő játékokkal telepítették be a területeket (hintaállványok, nyújtósorok, homokozó, libikóka, rugós játék, csúszda, kerti pad, asztal, stb.). Mindemellett a terület, a környezet rendbetétele is megvalósult két helyszínen, az Árpád téren és az Ady közben.

 


 
Megvalósult a Szabó Bio-ker Kft napelemrendszer telepítése és a födém szigetelése Komoróban Nyomtatás

Megvalósult a Szabó Bio-ker Kft napelemrendszer telepítése és a födém szigetelése Komoróban amelyre 4.421.692 Ft támogatást kaptunk, a Darányi Ignác Terv, Leader forrásából. A Szivárvány Kisáruház tetőszerkezetén lett elhelyezve 60 db. WEBEL típusú napelem.

Az elvárható teljesítményhozam 12-15 KW közötti, ami az áruház energia felhasználásához nagyban hozzájárul. Ezzel csökkentve az E-ON-os hálózat terhelését, és kihasználva a Környezetbarát Energia hasznosítását.

A szigetelés a födémfelőli oldalon: 20 cm vastag ISOVER DOMO MPS200 hőszigetelő filccel lett megvalósítva, mellyel szintén sok energiát takarítunk meg. Ez a beruházás nagyban hozzájárul a KFT  működtetéséhez.

A beruházást bemutató rendezvény emlékeztetője, itt elérhető.

 


 
Komplex szemészeti szűrővizsgálat Fényeslitkén Nyomtatás

Fényeslitke Község Önkormányzata évek óta betegség megelőző szűrő programokat szervez az OEP, által nem támogatott, népbetegségeket érintő területeken: prosztata, méh nyakrák. Ennek a sorozatnak egyik folytatásaként valósult 500 fő komplex szemészeti szűrővizsgálata, a Darányi Ignác terv, 2 000 000 Ft-os LEADER forrásának köszönhetően.

A vizsgálat kiterjedt a vizus, réslámpa, fundus vizsgálatra és szemnyomás mérésre valamint szemüveg felírásra és korrigálásra, zöld hályog és szürke hályog szűrésre. A vizsgálat eredményeként a páciens képet kaphatott a szervezete érrendszerének állapotáról is, ami a stroke illetve az infarktus helyzetének megelőlegezését is szolgálja.

 


 
Fényeslitke története c. könyv Nyomtatás
Fényeslitke Község Önkormányzata támogatást nyert a LEADER 2013. évi kiírása keretében, hogy kiadassa a „Fényeslitke története” c. könyvet. Az Önkormányzat alapvető kötelességének érzi az ősöktől kapott kulturális értékek megőrzését, gyarapítását, az évszázados emlékek előtti tisztelgést. Fényeslitke község természeti és épített adottságait, nevezetességeit bemutató helytörténeti könyvvel érték- és hagyományőrzést szeretnének elérni, ezzel erősítve az itt élők identitástudatát, a falu szeretetét, a közösségi létet.
 
 
    

 
Megvalósult az SZ. NY. I. Kft. gépfejlesztési beruházása Záhonyban Nyomtatás
A fejlesztés egy KIKI 800-as Inline flexo nyomdagép üzembeállítása volt Záhonyi zsákvarró üzemükben, amelyre 6,3 millió forint támogatást kapott a vállalkozás, a Darányi Ignác terv LEADER forrásából.
 
A nyomdagép alkalmas PE, PP tömlők, szövött zsákok továbbá hullámlemez lapok, síkban hajtogatott dobozok utólagos nyomdázására 400mm x 400mm mérettől 800mm x 1200mm méretig két különböző szín felhasználásával.
 
Az SZ. NY. I. Kft. Záhonyi zsákvarró üzeme mától a saját készítésű zsákjaik nyomdázásán túl vállal megrendeléseket is ilyen speciális nyomdai tevékenységre. A térségbe érkező Keleti importból származó ömlesztett áruk, mint például: műtrágya, szén stb. csomagoló anyagának feliratozása így mára megoldódott a záhonyi átrakó körzetben.

 
 
    

 
Fényeslitkei Római Katolikus Templom Felújítása Nyomtatás
Az ÚMVP III. tengely vidéki örökség megőrzése jogcímből nyert támogatásnak köszönhetően tudta megvalósítani a Fényeslitkei Római Katolikus Egyházközség, az egyháztanács által elfogadott komplex felújítási tervet. A terv első szakaszaként, korábbi nyertes pályázat keretén belül felújításra került a főoltár, a főpapi székek és 2 posztamens.
A 2. ütemben 14.789.396 Ft támogatásból nyílászárók cseréje, belső festés és fűtéskorszerűsítés valósult meg. Az ablakok méretétől függően, vízszintesen tagolva több részből színezett üvegekkel, tiffany technikával készültek.(méretük: 192*90 cm; 2 db. 192*107 cm 160*107 cm; 150*75 cm; 150*75.) A festés során 980 m2 falfelület kerül festésre, valamint sucotherm típusú padfűtés került kiépítésre.
 
 
    

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 16 - 30 / 45
Megvalósult fejlesztések
Működési költségek
LEADER rendezvények
"Tanulmány 24 felső-szabolcsi település (LEADER közösség) autonóm energia ellátására, a megújuló energiák felhasználására" c. tanulmány letöltehtő innen!
 
"A záhonyi térség különleges gazdasági övezete komplex gazdaságfejlesztési programjának összehangolása a térség ÚMVP III. és IV. tengelyes intézkedéseivel." c. tanulmány letölthető innen!
 
« < Április 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
« < Május 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Amennyiben kíváncsi híreinkre, aktualitásainkra, neve és email címe megadásával iratkozzon fel Hírlevelünkre!



Copyright 2008 Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Minden jog fenntartva.
Design by VarhegyiWeb