LEADER Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyeület Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EUROPA - European Comission
Kezdőlap arrow Megvalósult fejlesztések
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Kezdőlap
LEADER 2013
LEADER 2013 - HÍREK
ARCULATI KÉZIKÖNYV
Elnöki köszöntő
Rólunk
Stratégiánk
Hírek
Eseménynaptár
Dokumentumtár
Sajtószoba
Galéria
Elérhetőség
HVS véleményezése
Keresés





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kövessen minket a Facebook-on!
Megvalósult fejlesztések
OLTÁRFELÚJÍTÁS A FÉNYESLITKEI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOMBAN Nyomtatás
A Fényeslitkei Római Katolikus Egyház 1.453.500 Ft támogatásban részesült az ÚMVP IV. tengely LEADER kiírás második körében, a templom főoltárának restaurálására. A projekt hatására felújításra került a templom főoltára, a háromüléses főpapi szék és két posztamens, valamint 4 db kispapi szék került beszerzésre. A főoltár a templom építésével azonos korú. 1781-ben készült barokk stílusban. A főoltár alsó része tömör diófából készült gazdagon intarziázva, jávorfa berakással. A főoltár felső része a két hársfából készült angyal szoborral együtt fehér színűre volt festve. A restaurálás során az eredeti állapot került visszaállításra. A főpapi székek hasított diófa lemezborítást kaptak, valamint a függőleges támok oszlopait faragott és esztergályozott diófából készített díszítő elemekkel látták el.
 
   
 
CSONTOS VENDÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA Nyomtatás
Az ÚMVP III. tengely Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímből nyert 16.466.842 Ft támogatást Rády Andrásné, aki Tornyospálca Községben egy 2595 m2 alapterületű épület teljes felújításával és átalakításával egy 4 napraforgó minősítésű szálláshelyet alakított ki. A felújítás során új tetőszerkezet, valamint filagóriaként használható fél eresz készült. Az épületben padló, csempe, valamint laminált padló burkolat került kialakításra, valamint beépítésre került egy infra hő kabin is. A vendégházban 2 darab 4 fő részére szálláshelyet nyújtó apartman került kialakításra, amelynek az elemei a következők: 2 szoba, 2 konyha, 2 fürdőszoba, 2 fedett terasz és egy központi fedett pihenőhely.
 
   
 
IV. Liget Néptánc és Népzenei Fesztivál Fényeslitkén Nyomtatás
Az UMVP IV. tengely LEADER kiírásának második körében nyújtott be támogatási kérelmet Fényeslitke Község Önkormányzata „Közösségformáló rendezvények szervezése” célterületre. A fejlesztés megnevezése: IV. Liget Néptánc és Népzenei Fesztivál. Az elnyert támogatási összeg: 2 672 000,- Ft volt. Ebből az összegből, és további önkormányzati és települési szorgos kezek munkájából megvalósult a színvonalas fesztivál. A testvértelepülések nagyszámú meghívottai és fellépői, valamint a színvonalas hazai fellépők, fergeteges műsorral kápráztatták el a nézőket. A sok Kárpát-medencei néptáncegyüttes és népzenekar műsora az éjszakába nyúló utcabállal ért véget.
 
   
 
Falunap Tiszaszentmártonban Nyomtatás
Az UMVP IV. tengely LEADER kiírásának második körében nyújtott be támogatási kérelmet Tiszaszentmárton Község Önkormányzata „Közösségformáló rendezvények szervezése” célterületre. A fejlesztés megnevezése: Falunap rendezése. Az elnyert támogatási összeg: 2 000 000,- Ft volt. Ebből az összegből megvalósult a színvonalas falunap, amely a környező falvak lakosainak bevonásával fesztiváli méreteket öltött. Az ukrajnai Eszeny testvértelepülés fellépői, valamint hazai fellépők, színvonalas műsorral kápráztatták el a jelenlévőket. Bár a rendezvény kezdetét megtépázta az eső, azonban a jelenlévők hangulatát ez nem befolyásolta és hamarosan a jó idő is megérkezett.
 
   

 
Új Orgona építése Fényeslitkén Nyomtatás
Fényeslitkei Református Egyházközség 16 563 250 Ft támogatásban részesült az UMVP IV. tengely LEADER kiírás második körében, új orgona építésre. 2012. november 18-án hálaadó istentisztelet kertében avatták fel az 17 regiszteres orgonát. Az avatást követően rendszeresen kerülnek megszervezésre orgonaversenyek neves orgonaművészek meghívásával. A megnövekedett hallgatóság érdekében, 50 db szék is beszerzésre került. A fejlesztés hozzájárul a helyi énekkar újraindításához, melynek színvonalát az orgona nagyban emeli, ezzel egy újabb közösséget teremt Fényeslitkén..
 
  
 
Tájház kialakítása Tiszaszentmártonban Nyomtatás
Az UMVP IV. tengely LEADER kiírásának második körében nyújtott be támogatási kérelmet Tiszaszentmárton Község Önkormányzata a Hagyományőrzés feltételeinek megteremtése célterületre. A fejlesztés megnevezése: Tájház kialakítása. Az elnyert támogatási összeg: 6 474 846,- Ft. volt. Az épület a környék népi építészeti hagyományainak felhasználásával lett tájházzá kialakítva. A tájház épületének kialakítása után a településen még fellelhető népi kultúra eszközei, az önkormányzat által lesznek begyűjtve és kiállítva.
 
  
 
Sütőüzem építése Gyulaházán Nyomtatás
Az UMVP III. tengely második körében nyújtott be támogatási kérelmet a Gyulaházi Sütöde Kft. a mikrovállalkozások fejlesztése jogcímre. A fejlesztés megnevezése: Sütőüzem építése Gyulaházán. Az elnyert támogatás: 35 137 341,- Ft. a teljes beruházás nettó értéke 54 057 448,- Ft. A sütőüzem napi kapacitása 1500 kg. Teljesen zöldmezős beruházásként a támogatás magában foglalta az épület felépítését a gépek és berendezések beszerzését. A sütőüzem megvalósulásával 6 új munkahely jött létre, továbbá jó minőségű, friss pékáruval lettek ellátva a környező települések lakossága.
 
  
 
Középületek és parkok felújítása Gyulaháza községben Nyomtatás
Az UMVP III. tengely első körében nyújtott be támogatási kérelmet Gyulaháza Község Önkormányzata a falumegújításra és –fejlesztése jogcím 1. célterületre. A fejlesztés megnevezése: Középületek és parkok felújítása Gyulaháza községben. Az elnyert támogatási összeg: 50 745 978,- Ft. volt. Ebből az összegből megvalósult a Közösségi ház külső felújítása, akadálymentesítése, valamint a parkjának a felújítása, használati térelemek kihelyezése; az Idősek otthona épületének külső felújítása, akadálymentesítése, parkjának felújítása, használati térelemek kihelyezése; a Művelődési ház épületének külső felújítása, akadálymentesítése, parkjának felújítása, használati térelemek kihelyezése.
 
 
 
Záhony Városi piac Nyomtatás
A Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület  Új Magyarország Vidékfejlesztési Program  IV. tengelyének LEADER fejezetébe nyújtott be támogatási kérelmet Záhony Város Önkormányzata, amiben a meglévő piacát szerette volna felújítani.  A fejlesztésre megítélt támogatás összege: 9.352.782 Forint.
A fejlesztés során egy új, zsindely héjazattal, beton lábakon álló faszerkezetű létesítmény készült el, valamint az épületen kívüli részek aszfalt burkolatot kaptak és új vizes blokk épült, akadálymentes illemhelyek kialakításával.
Az új városi piacon 100 folyóméter hosszban új árusító asztalok kerültek kialakításra.
A piac újráépítésével kulturált környezetben történhet majd a piaci árusítás, amely az Önkormányzat reményei szerint nagyobb számú és állandó vevőkört jelent majd, ezzel biztosítva a haza és szomszédos Kárpátaljai kistermelők árukészleteinek folyamatos árusítását.
 

 
Market-Túr Kft. Nyomtatás
A Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesülethez az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyének II. körében nyújtott be támogatási kérelmet a Market-Túr Kft., csúcstechnológiát képviselő vizsgasor beüzemelésére. A fejlesztésre megítélt támogatás összege: 28.110.840 Forint, amiből a személy és haszongépjármű vizsgáztatáshoz és javításhoz szükséges eszközöket szerzett be. A vizsgáztatáshoz szükséges eszközökön (futómű holtjáték vizsgáló, fék és lengéscsillapító pad, környezetvédelmi felülvizsgáló gép) túl, elektromos kerékkulcs, 20 tonnás hidropneumatikus emelő, személy és tehergépkocsi gumiszerelőgép, futómű állító készülék, kerékkiegyensúlyozó gép továbbá számítógépes légfékteszter került beszerzésre. A Market-Túr Kft. a Tuzséri székhelyű Fáradi Bt.-vel együttműködve a térség legszínvonalasabb, legtöbb szolgáltatást nyújtó és legkorszerűbb eszközeivel felszerelt vizsgabázisa lett, ahol az autók vizsgáztatásán túl, azok javítását és karbantartását is elvégzik.

 

 
Újdombrádi Római Katolikus Templom Nyomtatás
28.435.886 Ft támogatásban részesült a Falumegújítás és fejlesztés intézkedés keretében a Dombrádi Római Katolikus Egyházközség az Újdombrádi templom felújítására. A projekt célja, a templom tetőszerkezetének cseréje, új toronyszerkezet kialakítása, valamint új előtető készítése és a homlokzat vakolása. Az akadálymentes megközelítés érdekében rámpa került kialakításra.
 

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 31 - 45 / 45
Megvalósult fejlesztések
Működési költségek
LEADER rendezvények
"Tanulmány 24 felső-szabolcsi település (LEADER közösség) autonóm energia ellátására, a megújuló energiák felhasználására" c. tanulmány letöltehtő innen!
 
"A záhonyi térség különleges gazdasági övezete komplex gazdaságfejlesztési programjának összehangolása a térség ÚMVP III. és IV. tengelyes intézkedéseivel." c. tanulmány letölthető innen!
 
« < Április 2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
« < Május 2024
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Amennyiben kíváncsi híreinkre, aktualitásainkra, neve és email címe megadásával iratkozzon fel Hírlevelünkre!



Copyright 2008 Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Minden jog fenntartva.
Design by VarhegyiWeb